View 1 View2

3D Kitchen Visualization

Design Objective: Relocate and redesign kitchen with new cabinets and appliances, help client visualize kitchen design.
Before: Older home with smaller individual rooms.
After: Kitchen opens to adjacent dinning area, one space instead of two.

Original Kitchen Updated Kitchen Updated Kitchen Counter

Kitchen and Dining Area

Design Objective: Improve traffic flow, make child friendly, update look
Before: Outdated look, carpet floor, people flow prevented by peninsula and open refrigerator door
After: Conteporrary look, easy circulation, child friendly
Comment: Saved money by reusing the existing cabinets, and granite tiles instead of solid granite. Color scheme complementing original dark cabinets, curved chandelere, and hanging wine rack enable the room to feel contemporary on a minimal budget.

Home Addition

Residential Addition

Design Objective: Expand house to accommodate master suite, living areas, plant room, gallery, and garage. Take advantage of great backyard views. Addition enhances angles of the house.
Before: Small bedrooms with an octagon shaped living/dinning/kitchen area.
After: 1,900 s.f. building addition + 800 s.f. garage almost doubling the original house: spacious master suite with direct access to large deck and great views, sitting area with fireplace, second deck with grill near kitchen, plant room for growing food year round, gallery, and a spacious 2 car garage.

Original Site Mnt Getaway Side View Mnt Getaway Front View

Mountain Getaway

Design Objective: Enjoyable place to get out of bad weather
Before: Undeveloped land
After: Ample room for eating, sleeping, woodburning stove, and storge. Pentagon shape added extra space to a sleeping loft without exceeding county specs so that structure is classifed as a shed, requiring no building permits
Comment: Passive solar design minimizes the summer heat while maximizing the sun at cooler times.

Site Before Backyard

Site and Landscape Design

Design Objective: New site and landscaping design incorporates children and adult areas, xeriscaping, and edible landscaping.
Before: Substantial percent of backyard concrete, overall site high maintenance, and no consistent theme/design.
After: Theme of outdoor nature trail forms a loop in the backyard connecting all programmed areas: garden, berry patch/orchard, children play area with recessed trampoline and playhouse, grass area with sand box, and patio with fire pit/fountain. The front yard has an attractive sidewalk with landscaping leading to the front door.
Comment: Parents and children are happy with the play areas

Original Garden Area Garden Area with Planting Beds Xeroscape Golf Area

Site Design

Design Objective: Program site for active functions to meet the growing familyís needs
Before: Underutilized yard with unattractive landscaping
After: 600 S.F. garden with raised planting beds producing vegetables and fruit, putting green, children play area, brick patios, xeriscaping, and new shed
Comment: Saved money by reusing stone in yard and purchasing reclaimed lumber for planting beds plus shifted the water use from growing grass to growing food.

Original Bathroom Bathroom After Shower After

Bathroom

Design Objective: Update bathroom with attractive easy to clean surfaces with natural earth tones and make a small bathroom feel larger
Before: Dated 1970ís bathroom with carpet flooring
After: Tile counter and vessel sink with waterfall facet, tile shower surround and glass door, recessed baby changing table integrated into the storage cabinet, dual flush toilet, tile floor, light fixture, and wood trim on mirror.
Comment: Saved money by reusing the existing vanity cabinet, mirror, and tub plus reduced water use in half with a dual flush toilet.

Original Stair Updated Stair Updated Stair 2

Stair and Living Room

Design Objective: Make living space feel more open, code compliant railings that are child safe
Before: Railings wide enough for child to fall through
After: Clear site lines between living room and den, making the rooms feel bigger
Comment: Railing has become play area for temporary window stickers